Top drie artikelen om het najaar goed mee te starten

Datum 21-09-2022

In dit artikel delen we graag drie van onze goed gelezen blogs om je te helpen om ook op IT-gebied het béste uit je najaar te halen.

De zomer ligt nu echt achter ons en de herfst staat langzaamaan alweer voor de deur. We hopen dat je een mooie zomer hebt gehad en met energie aan de nazomer en straks de herfst kunt beginnen. In dit artikel delen we graag drie van onze goed gelezen blogs om je te helpen om ook op IT-gebied het béste uit je najaar te halen. Dit is immers het moment om plannen te maken voor deze laatste maanden van het jaar en voor volgend jaar. IT zou een belangrijk onderdeel van je strategisch plan moeten zijn, ook met het oog op de toekomst, waarin op afstand met elkaar samenwerken in combinatie met fysiek werken op kantoor, een blijvertje is. Dat vraagt wat van je beheer, van je security, connectivity en de manier waarop je je netwerk inricht. Hieronder hebben we de top 3 artikelen rondom deze thema's helder voor je op een rij gezet.

De top drie

1. Waarom migreren naar Microsoft 365, de moderne werkplek?

Het IT-landschap heeft de afgelopen jaren een enorme verandering doorstaan. Door de versnelde groei in digitalisering en de wens om flexibel te kunnen werken, stellen bedrijven andere eisen aan de “moderne” werkplek met als doel flexibiliteit die tot tevreden werknemers en klanten leidt, de sleutel tot succes. Maar wat is de moderne werkplek?

De moderne werkplek

Er wordt veelal gesproken over de moderne werkplek wanneer jouw organisatie (bijna) volledig is gemigreerd naar Microsoft 365. De moderne werkplek is gebaseerd op Microsoft 365. Kort samenvattend biedt het je alle functionaliteiten en middelen die je nodig hebt om jouw werk in één veilige omgeving te kunnen doen. Je medewerkers blijven gewoon werken met de vertrouwde programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Je kunt eenvoudiger en efficiënter met collega’s en relaties samenwerken. En je beschikt altijd over de laatste updates in documenten...

Lees verder

2. Er zijn veel veranderingen, is jouw IT er écht klaar voor?

Wat zijn er veel veranderingen, maar is jouw IT hier al klaar voor? Hoe ga je om met het volgen en implementeren van al die wijzigingen die ook voor jouw bedrijf gelden? Informatiebeveiliging is immers constant aan verandering onderhevig en daarnaast zijn ook de eisen, die aan deze beveiliging gesteld worden, steeds zwaarder. Oudere methodes zijn niet meer voldoende en de huidige methodes dienen steeds meer veiligheid te bieden. Dit betekent dat je afscheid moet nemen van oud en mee moet (en hopelijk wilt!) met nieuw. Denk daarbij aan MFA, de juiste firewalls, de nieuwste encryptiemethodes en meer. Denk ook aan het verkeer over het internet dat enorm toeneemt nu mensen zich massaal naar de cloud bewegen. Vroeger stond jouw computer in hetzelfde pand als waar jouw server zich bevond, nu haal je je data vanuit het internet. Hoe veilig doe je dat? Kan iemand dit onderscheppen?

Lees verder

3. Bescherming van je netwerk begint bij de voordeur!

Het beveiligen van je netwerk is net als het beveiligen van je huis. Je wilt voorkomen dat er ingebroken wordt en dus neem je allerlei maatregelen. Het begint immers bij de ingang! Niet lang geleden was er bij een gemeente een bijeenkomst over woninginbraken. Het onderwerp was zeer interessant omdat het raakvlakken heeft met security, een onderwerp waar wij dagelijks mee te maken hebben. Tijdens deze bijeenkomst is er veel verteld over hoe je er op een simpele manier voor kan zorgen dat een inbreker aan jouw huis voorbij gaat. De boodschap die het meest is blijven hangen, is dat als het hang- en sluitwerk van jouw woning beter is dan dat van de buren, de inbreker waarschijnlijk bij de buren aan de slag gaat. Dit geldt ook voor computernetwerken.

Wachtwoorden

Sinds er op computers ingelogd moet worden, wordt er gebruik gemaakt van gebruikersnamen en wachtwoorden. Vaak is de gebruikersnaam te raden, de enige bescherming die dan overblijft is het wachtwoord. Maar ook wachtwoorden zijn vaak onvoldoende sterk. Helaas zien wij nog steeds voorbij komen dat de naam van de zoon of van de dochter wordt gebruikt. De sterkte van het wachtwoord, daarmee bedoelen we hoe moeilijk het te raden is, bepaalt de kracht van de beveiliging.

Lees verder

Mocht je hulp op IT-vlak nodig hebben, of gewoon even willen overleggen over een situatie die je bezighoudt, dan staan wij je graag met raad en daad terzijde. Neem dan contact met ons op, we kijken uit naar je bericht.

PS Ben je op zoek naar wat extra interessante artikelen? Bekijk dan onze inhoudelijke whitepapers. Veel leesplezier!

Neem contact op