Kubernetes

Datum 10-12-2020

De wereld van Docker containers wordt steeds groter naarmate het gebruik door vele bedrijven wordt omarmd. Een goed gebruik van containers kan de efficiëntie van ontwikkeling naar productie enorm verbeteren. Maar hoe zorg je ervoor dat containers in productie ook onder hoge workloads kunnen presteren en uitval van containers of hardware kan opvangen? Hiervoor is Kubernetes ontwikkeld. Een veelomvattend containerplatform die zaken als HA (High Availability) en autoscaling (automatisch op- en afschalen) voor eigen rekening neemt.

Een veelzijdig platform

Kubernetes (ook wel aangeduid als k8s) is een Open Source product ontwikkeld door Google en sinds juli 2015 in samenwerking met The Linux Foundation ondergebracht in Cloud Native Computing Foundation. Kubernetes is een veelzijdig container beheerplatform. De behoefte aan een dergelijk platform is ontstaan doordat steeds meer bedrijven containers gingen inzetten als productie. In dergelijke productie omgevingen zijn beschikbaarheid en stabiliteit belangrijk. De beschikbare containerplatformen als Docker, boden hier geen goede oplossing voor. Kubernetes biedt belangrijke professionele voordelen:

  • Redundantie en High Availability
  • Bewaking van CPU en RAM resources (autoscaling van containers)
  • Beschikbaarheid van netwerken en dataopslag
  • Rollback versie deployment configs
  • Troubleshooting d.m.v. bijgehouden logs
  • Scheiding van rollen (bijv. test en productie)

Een applicatie die zo uitgebreid is als Kubernetes vereist wel een bepaald kennisniveau voor de inrichting en het onderhoud. Maar hoe kun je dan als bedrijf containers gebruiken zonder alle bijkomende overhead als kennisopbouw en onderhoud? Het antwoord is: Managed Kubernetes.

Managed Kubernetes

Met Managed Kubernetes kun je containers deployen, replica’s regelen, loadbalancing en failover, zonder om te hoeven kijken naar de staat van Kubernetes en het platform dat daaronder ligt.

Root zorgt voor alle bewaking van resources, staat van de hardware, responstijden, updates enz. Hierdoor kun je zorgeloos gebruik maken van een container deployment op een niveau dat productiewaardig is.

Vond je deze blog interessant? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en blijf regelmatig op de hoogte van onze blogs!

Neem contact op