ICT staat bekend als relatief grote kostenpost binnen menig bedrijf. Juist daarom is het zo belangrijk dat je onderscheid maakt tussen wat écht nodig is en wat vooral prettig (maar te duur!) Heb jij dat in beeld?
De focus op digitale totaalervaringen neemt, sinds 2021 en in de jaren daarvoor, steeds verder toe. Ook in 2022 staan deze ontwikkelingen zeker niet stil. Het gaat dan om de ervaringen van zowel eigen medewerkers als klanten rondom het gebruik van digitale IT en diensten. Die diensten kunnen betrekking hebben op diverse bedrijfsonderdelen. Denk aan de inzet van virtual reality voor trainingsdoeleinden, AI tijdens productieprocessen of een virtuele chatbot die klanten ondersteunt bij online financiële dienstverlening.
Ook de mogelijkheid om eenvoudig online een serviceafspraak te maken is een goed voorbeeld van een digitale totaalervaring; de klant kan dat zelf in een paar klikken regelen, en de servicemedewerker van de organisatie is meteen op de hoogte van het verzoek en kan deze direct inplannen. Makkelijk én efficiënt. Bovendien past het helemaal in het centraal stellen van de klant, maar dan écht, omdat tegemoet wordt gekomen aan de behoefte van deze consument. Niet voor niets wordt telefonie een steeds minder populair klantcontactkanaal. Het verliest terrein aan de digitale kanalen, zoals chatbots en het in zelf online in kunnen plannen van afspraken. Want dáár is het gros van de klanten pas echt mee geholpen. Digitale totaalervaring bieden gebruiksgemak voor zowel medewerker als klant, waardoor processen nog efficiënter en klantgerichter verlopen en vormde daarmee een van de belangrijkste ICT trends in 2021.
Neem contact op