De toenemende gevaren van datalekken en cyberaanvallen zorgen ervoor dat informatiebeveiliging en risicobeheer de hoogste prioriteit binnen organisaties krijgt. Wat komt er bij kijken en welke maatregelen kun je nemen?
Dagelijks zijn er nieuwsberichten over hackerspogingen, DDoS-aanvallen of datalekken.
Door nieuwe en geavanceerde technieken, die hackers gebruiken, is het steeds moeilijker om je ertegen te wapenen. Dergelijke incidenten kunnen een enorme schade aanrichten, denk hierbij aan verlies van je data, reputatieschade of financiële schade.
Informatiebeveiliging en risicobeheer kan voor jouw bedrijf een enorme uitdaging zijn. Het is een complexe materie die uit veel security aspecten bestaat en waar je als organisatie rekening mee moet houden. Het is niet alleen het bijhouden van de nieuwste security ontwikkelingen en het up to date houden van hard- en software componenten, maar het behelst ook het beleid en de bewustwording binnen je organisatie. Het zijn allemaal elementen die tijdrovend zijn en de nodige kennis en aandacht van je organisatie vergen.
Als je het niet goed hebt ingeregeld dan ben je kwetsbaar!
Uit bovenstaande kun je concluderen dat iedere onderneming beveiligingsmaatregelen dient te nemen. Het is niet een kwestie van eenmalig inrichten maar je moet het bijhouden om ervoor te zorgen dat je altijd het gewenste beveiligingsniveau behaalt. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen wij altijd!
Er zijn drie typen bedreigingen waar je als organisatie aandacht aan dient te schenken. Deze bedreigingen zijn fysieke bedreigingen, menselijke bedreigingen en cyberbedreigingen.
Beveiliging is niet alleen het beschermen van je bedrijfsinformatie tegen aanvallen, verlies of diefstal maar je zult ook rekening moeten houden met privacy, compliance en risicobeheersing.
Je zult de risico’s voor jouw organisatie moeten identificeren om vervolgens gerichte beveiligingsmaatregelen te kunnen nemen. De genomen beveiligingsmaatregelen moet je managen om jouw organisatie te beschermen tegen de hierboven genoemde bedreigingen.
Wij kunnen ons goed voorstellen dat je als ondernemer het best lastig vindt om de juiste security tooling of het juiste security softwarepakket te kiezen, laat staan het onderhouden ervan.
Je kunt er ook voor kiezen om de security uit te besteden. Er zijn veiligheidsoplossingen op abonnementsbasis die door specialisten worden geboden en die het werk voor jou uit handen nemen. Denk bijvoorbeeld aan de oplossing Security as a Service (SECaaS).
Met de Security as a Service (SECaaS) oplossing van ROOT ben je verzekerd van een hoogwaardige beveiliging van jouw IT omgeving. Security as a Service is een beveiligingsoplossing, dat bestaat uit een aantal security diensten.
De ROOT SECaaS oplossing besteedt aandacht aan de volgende onderdelen:
Wij onderzoeken of er mogelijk risico’s aanwezig zijn en wat de beveiligingsstatus is van jouw IT-infrastructuur. De uitkomst van de uitgevoerde security scan leidt tot een advies voor de bescherming van jouw omgeving. Vervolgens nemen we maatregelen conform bovenstaande methodiek om jouw omgeving optimaal te beveiligen en te onderhouden.
Je hoeft niet meer te investeren in hard- en software security oplossingen en je omgeving is altijd voorzien van de laatste beschikbare softwareversie. Wij beschermen jouw infrastructuur. En je krijgt beter zicht op de bevoegdheden per gebruiker. Je kunt rekenen op onze diepgaande security kennis.
Wil je meer weten over Security as a Service of wil je de beveiligingsstatus van jouw IT-infrastructuur weten? Neem dan even contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder!
Neem contact op