Als eigenaar ook verantwoordelijk voor IT? Bescherm jij je online presence goed genoeg?

Datum 30-06-2021

De hele wereld begeeft zich online. Je kunt als bedrijf niet achterblijven. Het voortbestaan van je onderneming hangt ervan af. Stel je voor dat je een reisbureau bezit terwijl je online niet zichtbaar bent. Dan besta je dus feitelijk niet. De volgende vraag is daarmee: welke prijs mag er tegenover die veilige, stabiele online zichtbaarheid staan?

Dat zou je als ondernemer net zo belangrijk moeten vinden als je fysieke winkelpand. Een website is feitelijk je winkelpand, maar dan online. Het is een middel om je bedrijf te runnen en bedrijfsmiddelen kosten nu eenmaal geld.

Geen kostenpost maar bezit

Je zou dit bedrijfsmiddel dus eigenlijk niet als kostenpost maar als bezit moeten zien. Jouw online aanwezigheid is daarmee pure activa. En hoe meer aanwezigheid hoe meer waarde dit vertegenwoordigt. Hoe groter jouw aandeel in het online handelsverkeer hoe groter de kans dat je mooie omzetten behaalt. Maar zelfs dan, ook als je in een niche markt opereert, moet je ervoor zorgen dat je niet voorbij gestreefd wordt. Investeren in je online presence is pure noodzaak. En daar komen hoe dan ook valkuilen bij kijken.

Kies voor de juiste bescherming

Om jezelf te beschermen én je kansen te pakken in deze wereld is het bewust zijn van je online presence dus topprioriteit. Althans dat zou het moeten zijn. Maar de praktijk blijkt toch wat weerbarstiger. We kennen allemaal de voorbeelden van bedrijven die negatief in het nieuws komen als gevolg van hackaanvallen, datalekken of anderszins. En het voorkomen daarvan, dáár kunnen wij je dan weer goed bij helpen. We kunnen je op elk niveau, desgewenst tot in elke detail de weg wijzen, kijkend naar de do's en de dont's op het internet.

Snelle scan of deep scan?

Zo gaan we online bekijken of jouw website voldoet aan de op dat moment heersende normen en regels voor beveiliging. Is alles écht op orde? Dat testen we onder meer door te proberen via het internet gegevens van je bedrijf te vinden. Gegevens waarvan je niet wilt dat ze gevonden worden. Ook kijken we of jouw website in staat is om grote aantallen bezoekers tegelijkertijd aan te kunnen. De genoemde voorbeelden zijn snelle scans. Mocht je voor een deep scan willen gaan, dan gaan we van mens tot mens in gesprek. We stellen dan vragen als 'Wie hebben er toegang?', 'Waar staat dat?', 'Hoe vaak maak je back-ups?', 'Heb je een plan voor als er een disaster optreedt?', 'Heb je weleens een restore gedaan?' en 'Welke software gebruik je?' Aan de hand van de antwoorden die we krijgen gaan we vervolgens na of er nog aanvullende acties nodig zijn.

Moraal van het verhaal

Bovenstaand las je een korte praktijkbeschrijving van hoe je de regie (weer) kunt pakken. Wij helpen je. Neem contact op.



Neem contact op